ירחון החברה הישראלית לפדיאטריה אמבולטורית (חיפ"א) גיליון 2019-1

28 מדור תזונה בחסות התינוק ה”טבעוני” - תיאור מקרה דינה לוי, דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, ביה"ח לילדים "דנה-דואק", מרכז רפואי תל אביב פרופ' רונית לובצקי, מנהלת מחלקת ילדים ביה"ח לילדים "דנה-דואק", מרכז רפואי תל אביב פרשת החולה: חודשים אושפזה במחלקת הילדים על רקע אנמיה חמורה (המוגלובין 3- פעוטה בת שנה ו גרם לליטר) אשר התגלתה בספירת דם שגרתית. 4.8 גרם בלידת בית רגילה 2200 להריון תקין, במשקל 39 נולדה בשבוע תולדות העבר: ). מאז לידתה לא הייתה במעקב סדיר WHO לפי עקומות 3 , מתחת לאחוזון SGA( מתוכננת במסגרת "טיפת חלב" ולא קיבלה את חיסוני השגרה המקובלים. כמו כן לא הייתה במעקב של רופא ילדים. חודשים 7 . בגיל D חודשים ניזונה מהנקה בלעדית ללא תוספת ברזל או ויטמין 7 עד גיל נחשפה לראשונה למוצקים, ההנקה הופסקה והוחלפה ב"משקה אורז" או "משקה שקדים" בהכנה ביתית. תפריט התינוקת לא כלל מוצרים מן החי או תחליפי סויה. הייתה תקינה למעט חיוורון משמעותי. ניכר היה כי היא מתעייפת בדיקתה הראשונית בקלות: מעדיפה זחילה על פני הליכה בחלל החדר. נתוני המשקל, אורך והיקף הראש היו .)WHO (ע"פ נתוני עקומות 3 מתחת לאחוזון עלה כי הילדה ניזונה ממנות קטנות של לחם, אבוקדו, קטניות, באנמנזה תזונתית מ"ל/יממה וממי בישול של 200- טחינה, תערובת פירות טחונים ומדוללים בנפח של כ 600-700 אורז מלא בתוספת "שקדייה" ותמרים טחונים (זאת במקום תמ"ל בנפח של מ"ל/יממה כמצופה). מרבית תזונתה התבסס על משקה זה בהכנה עצמית. התינוקת לא נחשפה לתמ"ל חלבי או תמ"ל על בסיס סויה בגלל אמונת ההורים כי "תמ"ל הינו מתועש ולא בריא". התפריט לא כלל מוצרי חלב, בשר, דגים, ביצים או מוצרי סויה וטופו. האם הייתה סבורה שבמעשיה היא מטיבה עם הבת ונותנת לה תפריט טבעי, בהכנה עצמית ובריא יותר. הערכת הצריכה הקלורית העלתה כי התפריט אינו תואם את הדרוש בגילה הן מבחינה קלורית והן מבחינת כמות החלבון, סידן וברזל זמינים התואמים את גילה.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=